Skip to main content

Geboorte en opgroeien

Waar vooral niet over gepraat wordt? Uit schaamte, niet gehoord worden, eindeloos verdriet en de vanzelfsprekendheid waarmee mensen er vanuit gaan dat zwanger worden simpel is. Het is een wereld van geluk en liefde en intens verdriet om mee te maken als het om zwanger worden gaat.

Rondom een zwangerschap:
Maar 1 eierstok
Vlinderkindjes. Wat als je baby overlijdt tijdens de zwangerschap.

En belangrijker dan ooit bereid je voor en neem iemand mee die ervaring heeft om je er doorheen te slepen en te waken voor alle besluiten die voor je genomen worden.

Voor mensen die moeilijk zwanger raken:

Dé vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen

De huidige regels rondom draagmoederschap

Wat als zwanger worden niet lukt?

Draagmoederschap is voor vrouwen met een kinderwens bijna onmogelijk. Criteria zijn ondenkbaar. In plaats van een criteria als na 2 jaar geen zwangerschap, moet je baarmoeder eruit zijn. Wie bedenkt zo’n regel. Dit is niet realistisch. Ivf is juist bedoeld om mensen te helpen, maar nu lijkt het meer een cash machine. Je mag wel 6x IUI en dan nog 3x IVF, maar met een snellere gerichte oplossing iemand helpen mag en kan niet  in Nederland.

Draagmoederschap: In landen als Portugal, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Canada is er wel een wettelijke regelgeving voor draagmoederschap.