Skip to main content

Klachten van A tot Z

Klachten zijn niet altijd vast te stellen. Op deze pagina gaat het dan vooral om klachten die mensen zelf ervaren. Niet om klachten die zijn vastgesteld door een deskundige.

Iedere verkoudheid en ieder zwembadbezoek mondde uit in oorpijn. Wat een huilbuien en toestanden gaf dat. Uiteindelijk na veel met zoutwateroplossing blijven druppelen en zwemmen met oordoppen en badmuts zijn de felbegeerde diploma’s binnen, maar wat extra voorlichting bij klachten had zeer welkom geweest en heel wat artsenbezoekjes kunnen vóórkomen!

De waterpokken werden diepe putten, maar chemische schuim hielp niet. Met die gevoelige huid was het washandje met daarin zemelen en onder een lauwe douche toch het meest effectief. Gelukkig zijn daardoor veel littekens voorkomen.

Waterwratjes kunnen superlastig zijn. Mijn dochter kwam er enkel vanaf door hulp van andere ouders en een oma met wijze raad. Doe een bandage om tegen de kriebel, want iedere dag lag de wond opnieuw open door de jeuk. Geen arts die er wat aan deed totdat het na vier maanden een open wond bleef. Uiteindelijk hebben we de nieuwe wratjes daarna vroegtijdig aangestipt met formule W. De wratjes gingen weg en bleven gelukkig weg.

Verdraaide knie

Wonden